Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς
Ακτή Θεμιστοκλέους 190
Τηλ.κέντρο: 210 45 14 833
e-mail: enimerosi.imp@gmail.com

Recent Posts

Definition List

Unordered List

Ordered List

.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Προσφορά του κ.Βαγγέλη Μαρινάκη στο Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Σε μία ακόμη σημαντική προσφορά προς το Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προχώρησε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος κ.Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο κ.Μαρινάκης προσέφερε
το ποσό των 10.000€ προκειμένου η τοπική μας Εκκλησία να συνεχίσει το πολύπλευρο έργο της στον τομέα της Φιλανθρωπίας.

«Το μήνυμα της περιόδου αυτής, της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, είναι ένα μήνυμα θυσίας, αγάπης και προσφοράς» είπε ευχαριστώντας τον κ.Μαρινάκη ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «αυτό ακριβώς το υπέρτατο μήνυμα ζωής, χάρισε ο Θεός στον κόσμο, όχι για να θαυμάζουμε ούτε για να εκστασιαζόμαστε συναισθηματικά, αλλά για να Τον μιμούμεθα στην καθημερινότητά μας. Και ο Σταυρός του Χριστού είναι η υψίστη απτή απόδειξη όχι μόνο για το πόσο αγάπησε ο Θεός τον άνθρωπο, αλλά και για το πόσο μεγάλη αξία έχει ο άνθρωπος στον κόσμο».

Σημείωσε πως στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα του πονεμένου, του εμπερίστατου, του ανθρώπου της θλίψεως, «καλούμεθα αυτή την Ιερά περίοδο αλλά και κάθε στιγμή του χρόνου να ατενίζουμε τον Ενσαρκωθέντα, Σταυρωθέντα και Θυσιασθέντα Θεόν ο οποίος από άπειρη αγάπη αγκάλιασε τον άνθρωπο στην πλέον τραγική κατάστασή του, στην έκπτωσή του και στο Θάνατο».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως είναι όχι απλός καθήκον, αλλά συνέπεια η υποχρέωσή μας να σταθούμε στους ανθρώπους του πόνου, της ανέχειας, της οδύνης, που μαστίζονται από την ηθική και οικονομική κρίση, γιατί τότε μόνο τιμούμε την αγαπητική θυσία του Θεού μας.

«Σε αυτή την προοπτική είναι πλήρως ενταγμένος ο αγαπημένος Αθλητικός Όμιλος αυτής της πόλεως, η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, που είναι σύμφυτη έννοια με την έννοια του Πειραιά» υπογράμμισε ο κ.Σεραφείμ αναφέροντας παράλληλα πως δημιουργήθηκε από πρόσωπα ηρωικά που εμπνέονταν από τα ιδεώδη του Γένους μας, την αυτοθυσία, την κοινωνικοποίηση, το σθένος, την ευψυχία αλλά και την αγάπη στην κτίση και στον Κτίσαντα.

Επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός αποτελεί για όλους μας μία υπερήφανη παρουσία στη ζωή μας τονίζοντας πως «σε αυτή την προσπάθεια ο Πρόεδρος έχει καταθέσει την ψυχή του» και πως αυτό που προσφέρει, δεν το προσφέρει από κάποια ιδιοτελή κίνητρα, αλλά από τα βάθη της καρδιάς του και από την ψυχή του η οποία ανδρώθηκε από την φιλόπονη και ευγενική οικογένειά του.

«Αυτή η πατρίδα μεγαλούργησε δια των μεγάλων Ευεργετών του Γένους» τόνισε ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας παράλληλα τον κ.Μαρινάκη που μαζί με το αθλητικό ιδεώδες τιμά και το ανθρώπινο πρόσωπο.

Αναφέρθηκε στα έργα αγάπης και στην συνεχή προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός προς την τοπική μας Εκκλησίας σε όλους τους τομείς δράσης της, αφού προσφέρει μέσα από τα συσσίτια της Μητροπόλεώς μας, στηρίζει τη νέα γενιά και ενισχύει ακάματους εργάτες της ζωής.

Από την πλευρά του ο κ.Μαρινάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα όσα είπε και αναφέρθηκε στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπιακού.

«Έχει τεράστια σημασία ειδικά τέτοιες μέρες, αλλά και μέρες που η χώρα μας δοκιμάζεται, τα σύμβολα της Πατρίδας, τα σύμβολα της Πόλης να είναι πάρα πολύ ισχυρά» υπογράμμισε ο κ.Μαρινάκης, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό η Εκκλησία και ειδικά στον Πειραιά να είναι όσο πιο δυνατή γίνεται για να μπορεί να προσφέρει στους συμπολίτες και να δώσει ελπίδα για να ένα καλύτερο αύριο που όλοι χρειαζόμαστε».

Σημείωσε πως ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα και είναι πολύ σημαντικό «εκτός από τις νίκες μέσα στο γήπεδο, τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και τις διεθνής διακρίσεις, να μπορούμε να παράγουμε ένα μεγάλο κοινωνικό έργο για τον Πειραιά και την Πατρίδα μας. Και είμαστε εκεί να το πράξουμε όχι στα λόγια, αλλά με έργα».

Για την προσφορά και τη συμβολή στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Παραπολιτικά», ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ.Ιωάννη Κουρτάκη, εκδότη των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Επένδυση» και Γενικό Διευθυντή Ραδιοφωνικού Σταθμού «Παραπολιτικά 90,1» μια Εικόνα της Αναστάσεως ευχόμενος «ο Όμιλος αυτός να έχει κάθε δυνατότητα και Ευλογία για να συνεχίσει το μεγάλο έργο της ενημερώσεως αλλά και του ελέγχου της εξουσίας».

Πριν την ολοκλήρωση της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε και πάλι τον κ.Μαρινάκη ανέφερε πως «αυτά τα χρήματα τα οποία είχε την ευγένεια ο αγαπητός πρόεδρος να φέρει στην τοπική Εκκλησία, θα προσφερθούν και θα προστεθούν στις 6.000 μερίδες φαγητού την ημέρα που προσφέρει η Μητρόπολη Πειραιώς» .

«Αυτά αποτελούν μία ουσιώδη εκδήλωση αγάπης» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «η Εκκλησία μας αυτό το έργο το κάνει καθημερινή πράξη. Δεν θεωρητικολογεί την αγάπη, αλλά δημιουργεί τις συνθήκες και τις υποδομές προσφοράς».

Τέλος σημείωσε πως αν και ο προϋπολογισμός της Μητροπόλεώς μας ανέρχεται στις 500.000€ το χρόνο, η Χάρη του Θεού μας χαριτώνει ώστε να φτάνει η προσφορά του κοινωνικού μας έργου «αδιακρίτως θρησκείας, φύλλου, χρώματος, καταγωγής περίπου στα 5,5 εκ. ευρώ».

«Αυτό είναι ένα θαύμα» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, «και ευγνωμονώ το Θεό που εμπνέει φιλανθρώπους αληθινά, να συνδράμουν στο έργο της Εκκλησίας».

Να θυμίσουμε ότι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο κ.Μαρινάκης θα προσφέρει σε Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας, πασχαλινά είδη τροφίμων τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες, ούτως ώστε να μην λείψουν τα αναγκαία από το Πασχαλινό τους Τραπέζι.

Στη συνάντηση παραυρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ.Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ.Βασίλιος Ταταρόπουλος, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ο.Σ.Φ.Π. κ.Κωνσταντίνος Καραπαπάς, πλήθος Αντιδημάρχων, τοπικών Συμβούλων και παραγόντων του Ολυμπιακού, εκπρόσωποι φορέων του Πειραιά καθώς επίσης και Προϊστάμενοι Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας.