Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς
Ακτή Θεμιστοκλέους 190
Τηλ.κέντρο: 210 45 14 833
e-mail: enimerosi.imp@gmail.com

Recent Posts

Definition List

Unordered List

Ordered List

.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

"Οι δράσεις του σήμερα φτιάχνουν τον κόσμο του αύριο".

Μια ξεχωριστή ευκαιρία καλύτερης και ουσιαστικότερης επικοινωνίας και γνωριμίας δόθηκε χθες Κυριακή 1 Μαρτίου στους Εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μικροί και μεγάλοι, υπό την σκέπη και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, βρέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» της εταιρίας Λούη και παρακολούθησαν ένα απολαυστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με βάση τις καθημερινές τους εμπειρίες από τις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων μας.
Παρουσιάστηκε – μεταξύ άλλων – video σε μορφή ρεπορτάζ που ετοίμασαν τα παιδιά, προβάλλοντας τις καινοτομίες των εκπαιδευτηρίων, τις χαρές και τα χαμόγελα των μαθητών σε μία εκπαιδευτική κοινότητα που σκοπό και στόχο έχει να διδάξει Ελλάδα και Ορθοδοξία, να δώσει στα παιδιά διδάγματα και πρότυπα αληθινά, αξίες που θα γεμίσουν τη ζωή τους με πραγματικό πλούτο.

Στην Εκδήλωση μίλησαν για το εκπαιδευτικό έργο και την καθημερινότητα των παιδιών η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κ.Μαρία Κοσμίδου, ο Διευθυντής του παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου κ.Νίκος Σαμπαζιώτης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ.Αλεξία Μπούκα και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ.Κυριακή Κούβαρη.

Ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, συνεχάρη τους δασκάλους και καθηγητές «για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στα Εκπαιδευτήριά μας» τονίζοντας πως το έργο αυτό είναι έργο Θεού το οποίο γίνεται χωρίς χρήματα. «Είμαστε πτωχοί κατά κόσμον», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας όμως πως είμαστε πλούσιοι κατά Θεόν.

Αναφέρθηκε στις αξίες και τα οράματα που πρέπει να εμπνέουν οι μεγαλύτεροι στις αθώες παιδικές ψυχές, σε μια εποχή δύσκολη που συνεχώς πολεμά κάθε όμορφο, ηθικό και πνευματικό στοιχείο.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την εταιρία Λούης για την ευγενική παραχώρηση του πλοίου «Celestyal Olympia» καθώς επίσης και ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια προσφορά του, προς τα Εκπαιδευτήριά μας.

Πιο συγκεκριμένα για κάθε παιδί που είναι εγγεγραμμένο στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το νοσοκομείο Metropolitan προσφέρει δωρεάν αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού συμβεί κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών. Επίσης παρέχει εντελώς δωρεάν περαιτέρω εξυπηρέτηση σε οτιδήποτε χρειαστεί καθ’ όλο το 24ωρο. Η συμφωνία αυτή είναι από εχθές ήδη σε ισχύ και κάθε οικογένεια με την αποχώρησή της από το πλοίο λάμβανε την ειδική κάρτα – νοσηλείας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος και Δημήτρης Καμμένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Λιμενάρχης Πειραιά Υποναύαρχος κ.Γεώργιος Σαριγιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ.Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ.Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου Metropolitan Ιατρός κ.Στέφανος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς κ.Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, εκ μέρους της εταιρίας Λούης Celestyal ο καπετάνιος Γεώργιος Κουμπενάς καθώς επίσης και στελέχη του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία».

Όλοι ανεξαίρετος εξήραν το έργο των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας και συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για τις προσπάθειες και τους κόπους που καθημερινά καταβάλλουν, ούτως ώστε να γεμίσουν τις παιδικές ψυχές με γνήσια ιδανικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου των Εκπαιδευτηρίων, αλλά και γενικότερα της Τοπικής μας Εκκλησίας και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το έργο που επιτελείται στις ψυχές των παιδιών, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Μητροπόλεως.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσκληση που δέχθηκε, υπογράμμισε πως «είναι τιμή και καμάρι για τον Πειραιά να φιλοξενεί ένα τέτοιο σχολείο με ποιότητα και τόσο καλή εκπαίδευση», συμπληρώνοντας παράλληλα πως «αυτό δείχνει ότι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με επικεφαλής τον Μητροπολίτη της πόλης μας, έχει όρεξη, έχει ψυχή, έχει γνώση να προσφέρει όλα αυτά τα ωραία πράγματα που είδαμε».

«Μακάρι να μπορέσουν και τα δημόσια σχολεία ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο» σημείωσε ο κ.Μώραλης τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως «είναι χαρά για την πόλη και τη χώρα να έχουμε τέτοιου είδους εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Συνεχάρη επίσης το «ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan που εδρεύει στην πόλη μας, γιατί στηρίζει συνολικά τον Πειραιά και το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά με αυτή την εξαιρετική συμφωνία με τα εκπαιδευτήρια».

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του Metropolitan κ.Στέφανος Γιακουμάκης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το γενικότερο κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην νέα συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και υπογράμμισε πως το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου θα είναι στη διάθεση της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Την Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 προσκεκλημένοι, παρουσίασε η Δημοσιογράφος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ALPHA κ.Γιώτα Ηλιού, ενώ τον γενικό συντονισμό είχε ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ.Δημήτρης Αλφιέρης.