Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς
Ακτή Θεμιστοκλέους 190
Τηλ.κέντρο: 210 45 14 833
e-mail: enimerosi.imp@gmail.com

Recent Posts

Definition List

Unordered List

Ordered List

.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Εφ' όλης της ύλης» για την τρίτη ηλικία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μικρόφωνο της εκπομπής «Εφ' όλης της ύλης» με τους Δημήτρη Αλφιέρη, Μαρία Χαρατζοπούλου, Θεοδότη Κουρτέση και Κώστα Δαντίλη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας (01/10), βρέθηκε στο Γηροκομείο Πειραιώς, πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν άνθρωποι του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τρόφιμοι του γηροκομείου αλλά και ακροατές της «Πειραϊκής Εκκλησίας».

Για τον τρόπο λειτουργίας της Γηροκομείου, μίλησε το μέλος της διοικούσας επιτροπής κ.Σταυρούλα Μπραϊμη - Νιαρχάκου η οποία ανέφερε ως βασικό συστατικό της όλης προσπάθειας την αγάπη και τη φροντίδα που δείχνει το προσωπικό στους γέροντες και τις γερόντισσες. «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα πρέπει να τύχουν μιας καλής μέριμνας» σημείωσε η κ.Νιαρχάκου, τονίζοντας με έμφαση πως «εδώ στο Γηροκομείο Πειραιώς, αυτό επιτυγχάνεται».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων κάνοντας λόγο και για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων που αφορούν τους γέροντες και τις γερόντισσες υπογραμμίζοντας αρκετές φορές ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου Πειραιώς είναι στη διάθεση των γερόντων 24 ώρες το 24ωρο.

Από τις πιο ευχάριστες στιγμές της εκπομπής ήταν και φέτος η συνομιλία με γέροντες και γερόντισσες του Γηροκομείου οι οποίοι μας δίδαξαν τι θα πει στην πράξη χαρά, ζωντάνια και αισιοδοξία. Μας μετέδωσαν τον ιδιαίτερο παλμό τους και χάρισαν σε όλους πλούσια χαμόγελα. Αναφέρθηκαν σε αρκετά πράγματα της καθημερινότητάς τους, ευχαριστώντας παράλληλα με τον δικό τους τρόπο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υπευθυνότητα, την αγάπη, τη ζεστασιά, τη φροντίδα και την ανθρωπιά που τους προσφέρουν.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν, αλλά με συγκίνηση χαρά, μίλησαν για τις μοναδικές στιγμές που νοιώθουν όλοι διακονώντας στο χώρο αυτό, τονίζοντας αρκετές φορές ότι δεν προσφέρουν εργασία, αλλά λειτούργημα. «Αυτό που εισπράττεις από αυτούς τους ανθρώπους είναι η καλύτερη πληρωμή για όλους μας. Συγκινούμαστε κάθε φορά που κάποιος μας δίνει την ευχή του….».

Στην εκπομπή μίλησαν η επιμελήτρια των οικονομικών κ.Κονίδη καθώς επίσης και ο συντονιστής του όλου έργου κ.Κώστας Σταυρόπουλος, σημειώνοντας πως το Γηροκομείο Πειραιώς είναι ένας χώρος που δεν λείπει τίποτα από τους γέροντες, παραμένει σημείο αναφοράς και στολίδι για τον Πειραιά, ενώ αναφέρθηκαν σε όλους όσοι ενισχύουν την προσπάθεια αυτή από το υστέρημα της τσέπης τους και το περίσσευμα της καρδιάς τους.

Ιδιαίτερη στιγμή για όλους υπήρξε η παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ.Ιεροθέου ο οποίος φιλοξενείται με πολύ αγάπη, στοργή και φροντίδα στο Γηροκομείο Πειραιώς και μίλησε για την σημαντικότητα θεσμών όπως η οικογένεια, η εκπαίδευση κα.

Στο χώρο του Γηροκομείου βρέθηκαν και ακροατές της Πειραϊκής Εκκλησίας οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημήτρη Αλφιέρη και των συνεργατών του, έσπευσαν να χαρίσουν και εκείνοι χαμόγελα και αγάπη στις γερόντισσες και τους γέροντες του Γηροκομείου Πειραιώς.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε και τα πολλά μηνύματα (τηλέφωνα και e-mail) που δεχθήκαμε τόσο από ολόκληρη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Γερμανία, Καναδάς, Βέλγιο κα).

Η εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» του Δημήτρη Αλφιέρη μεταδόθηκε με την τεχνική υποστήριξη του Δημήτρη Γερωνυμάκη.