Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς
Ακτή Θεμιστοκλέους 190
Τηλ.κέντρο: 210 45 14 833
e-mail: enimerosi.imp@gmail.com

Recent Posts

Definition List

Unordered List

Ordered List

.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία κάνει καθημερινά πράξη το μήνυμα του Χριστού, που είναι μήνυμα αγάπης, και κοινωνίας»

Περισσότερα από 5.000 δέματα αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Με την ευκαιρία της Μητρόπολης των Εορτών, των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους δυσκολίες.

«Ο Χριστός ήρθε και είναι ο πρώτος άστεγος», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ σήμερα Τρίτη 22
Δεκεμβρίου 2015 από Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου παρέδωσε περισσότερα από 5.000 δέματα αγάπης σε αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν ανάγκες διαβίωσης.

Αναφερόμενος στην Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει κανένας μας που να έχει βιώσει στη ζωή του, αυτά που έζησε για εμάς ο Χριστός. Γι’ αυτό και ο Χριστός ήλθε για να αγιάσει κάθε σημείο της ανθρώπινης υπάρξεως», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «δεν υπήρξε ένα μέρος, μια γωνιά, μια μικρή οικεία κάπου, να γεννηθεί ο Βασιλεύς των όλων, ο δημιουργός της ζωής».

«Ο κάθε ένας από εμάς… είναι για το Χριστό πολύτιμος, είναι διαχρονικά αιώνιος άνθρωπος», είπε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως για αυτόν ακριβώς το λόγο «η Εκκλησία κάνει καθημερινά πράξη το μήνυμα του Χριστού, που είναι μήνυμα αγάπης, και κοινωνίας»

«Σήμερα αυτή η συγκέντρωση γίνεται και για να τιμήσουμε όλους εκείνους που όλο το χρόνο σκέπτονται και αγαπούν το συνάνθρωπο και αγωνίζονται καθημερινά ανιδιοτελέστατα με μόνο κέρδος το μήνυμα της καρδιάς τους, το πλήρωμα της καρδιάς τους με την Χάριν του Παναγίου Θεού, για να διακονήσουν και να προσφέρουν ότι μπορούν μέσα σε αυτή την δύσκολη και εφιαλτική εποχή που ζούμε» είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του σε όσους «σκέπτονται το συνάνθρωπο στις δύσκολες στιγμές της προσωπικής του περιπέτειας» και ευχαριστώντας θερμά τους Ιερείς «που υλοποιούν το Ευαγγέλιο με την καθημερινή πράξη αγάπης και κοινωνίας».

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σημείωσε πως «στον πόνο και στην οδύνη, στην θλίψη και τη δυσκολία, μόνο ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός μπορεί να μας λυτρώσει. Εκείνος μπορεί να απαλύνει τα δάκρυά μας… και καθώς και πάλι γεννιέται μέσα στη φάτνη του κόσμου», παρακάλεσε θερμά όλους, να δημιουργήσουμε χώρο στην καρδιά μας για να Τον υποδεχθούμε, διαβεβαιώνοντας όλους ότι δεν θα υπάρχει μεγαλύτερος πλούτος από το να καταφέρουμε «να γίνουμε συγκοινωνοί της Γεννήσεως του Χριστού».

«Εύχομαι ειλικρινά τα φετινά Χριστούγεννα να είναι για όλους μας πνευματική αφορμή ενδυναμώσεως της Πίστης μας, αλλά και των αξιών της ζωής μας» που δεν μπορεί να είναι μόνο αυτή η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας, κατέληξε.